Lieve moeder, lieve vader,
Heb je een kindje jonger dan 7 jaar?
Voel je dat je geleefd wordt en mis je ruimte voor jezelf?

Heb je veel last van stress en kom je maar niet tot rust?
Hou je veel van je kindje maar mis je ontspannen samenzijn?
Heb je moeite met intense emoties van jezelf of je kindje?
Heb je wel eens spijt van een uitbarsting, en wil je kalm en liefdevol grenzen stellen?
Wil je beter begrijpen wat er in je kindje omgaat en wat hij of zij nodig heeft?
Wil je bovenal meer genieten van deze bijzondere fase en ècht aanwezig zijn?
Of is er een andere reden dat je als ouder niet lekker in je vel zit?
Je bent hier van harte welkom!

Mindful met je kindje is er om jou en je gezin te ondersteunen. Samen met je kindje (0 tot 7 jaar) kun je hier terecht voor het ontwikkelen van jouw mindful ouderschap.

Mindfulness helpt je om beter voor jezelf te zorgen, kalm aanwezig te zijn, en met een groeiend bewustzijn je kindje te verzorgen. Je staat meer ontspannen in het ouderschap, en daardoor kun je ook beter zien wat je kindje nodig heeft.

Mindfulness gaat erom dingen te zien zoals ze zijn. Met een vriendelijke, accepterende en heldere blik. Door mindfulness te oefenen kun je steeds beter kiezen waar jij je aandacht op richt, en je vergroot je bewustzijn van moment tot moment. Zo kun je stressreacties ombuigen tot bewuste keuzes die aansluiten bij de situatie, en meer aanwezig zijn bij mooie momenten.

Mindful ouderschap betekent goed naar jezelf kijken, maar ook naar je kindje en naar wat er in je leven gebeurt. Met compassie, mildheid en acceptatie.
Steeds opnieuw een pas op de plaats maken om bewust te worden van waar jij bent. Én even rustig te kijken naar waar je kindje mee bezig is, zodat je kunt aansluiten bij wat hij of zij nodig heeft. Daardoor kun je met meer inzicht en overzicht handelen, of juist dingen laten en even genieten van de situatie.

Mindfulness is een vaardigheid. Hoe meer je oefent, hoe minder stress je ervaart. Je reageert steeds minder vaak en minder heftig op stressprikkels. En daarmee kan je systeem steeds een beetje meer ontspannen. En jouw kindje ook bij jou.

Ik merk het steeds weer: mindfulness werkt voor heel veel ouders.
Minder stress bij jou betekent minder stress bij je kindje.
Je kindje wordt meer gezien en luistert ook beter naar jou.
Minder strijd in huis door stress, of door gebrek aan inzicht.
Behoeftes worden makkelijker vervuld voor iedereen.
Meer ruimte voor alle gezinsleden.
Mooie momenten krijgen de kans om te groeien.


Zo kan je gezin een plek worden waar iedereen tot bloei komt.
Bij Mindful met je kindje kun je er nu mee beginnen.

 

Mijn naam is Loes Glandorff.
Bij Mindful met je kindje ben ik mindfulnesstrainer voor ouders zoals jij.
Maar bovenal ben ik de mama van Aoife (2018) en Saoirse (2021).

Ik kan ontzettend genieten van mijn dochters, en ons gezin is het mooiste wat me overkomen is. Ongelooflijk om onze kindjes op te zien groeien. Om liefde te voelen en te ontvangen. Ik verwonder me elke dag over het geluk dat ik met mijn partner heb gehad, dat we zomaar twee prachtige dochters hebben gekregen.

Maar het leven in een jong gezin is ook aanpoten. Het moederschap is ontzettend veel werk, en 24 uur per dag. Ik ben van nature snel overprikkeld en gevoelig voor stress. Het is voor mij heel verleiderlijk om van taak naar taak te rennen, zonder de tijd te nemen om van het samenzijn te genieten. En zelfzorg bungelt al snel onderaan de lijst.

Elke fase brengt weer nieuwe uitdagingen, zeker bij twee gevoelige kindjes met een sterke wil. Opvoeden kan stressvol zijn, zowel voor mijn dochters als mijzelf.

Dus vraag ik mezelf steeds opnieuw:
Hoe kan ik er nu voor zorgen dat onze kindjes krijgen wat ze nodig hebben?
Hoe kan ik hun ups en downs opvangen en hen helpen ermee om te gaan?
Hoe zetten wij als ouders ik een koers uit voor ons gezin?
Hoe kan ik er voor zorgen dat ik van ons leven geniet?

Kortom, hoe vind ik een balans tussen de behoeftes van ons allemaal – inclusief ikzelf?

Mindfulness helpt me om deze vragen lichtjes in mijn bewustzijn te houden, en elke dag nieuwe antwoorden te vinden. Zo blijft het ouderschap fris, en kan ik samen met mijn kindjes vol vertrouwen groeien.

Door dagelijks te oefenen blijf ik aan het stuur in mijn eigen leven. Meditatie helpt me om elke keer opnieuw kalm te worden en op te laden, en in conflicten vanuit liefde te reageren.

Ik gebruik elke dag tools en oefeningen uit de trainingen Mindful met je baby / peuter, bij stressvolle momenten, tijdens de verzorging van mijn kindjes, en om mezelf om te schakelen van werkmodus naar samenzijn.

Mindful ouderschap zorgt ervoor dat ik deze bijzondere tijd bewust mee maak.

Ik ben ontzettend dankbaar dat ik niet alleen mezelf, maar ook andere ouders kan ondersteunen met mindfulness. Ik hoop dat jij er net zoveel of meer aan zult hebben.

 

Bij Mindful met je kindje kun je trainingen doen die wetenschappelijk zijn onderbouwt. Zowel online, als in levende lijve. In twee maanden tijd ontwikkel je mindfulness in jezelf en in je contact met je kindje. Ook leer je meer over de ontwikkeling van je kindje, en krijg je praktische tools die je in het dagelijks leven leert toepassen.

Een paar keer per jaar zijn er gratis online workshops. Dan kun je meteen ervaren wat mindful ouderschap voor jou en je kindje kan betekenen.

Je kunt ook nu meteen zelf aan de slag met de oefeningen en artikelen op de website. Er komen steeds nieuwe bij. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om niets te missen.

Wil je mij even spreken om te zien wat bij je past? Je kunt altijd een terugbelverzoek doen via het contactformulier.

Hartelijke groet, en wellicht tot ziens,

Loes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.