de trainer

Loes Glandorff is categorie 1 mindfulnesstrainer voor de trainingen MBSR/MBCT, en gecertificeerd trainer voor Mindful met je baby en Mindful met je peuter.

Als trainer haalt Loes inspiratie uit haar gezinsleven, maar ook uit haar jarenlange ervaring met meditatie en persoonlijke ontwikkeling. Het volgen van retraites heeft haar de rust en mildheid gegeven die ze meeneemt in haar trainerschap.

Loes woont samen met Ierse partner en twee dochters Aoife (3) en Saoirse (9 maanden) in Bilthoven. Het is een continue dans om de balans te vinden in het gezinsleven. Mindfulness maakt steeds weer ruimte om te genieten van haar dochters, om kalm en liefdevol met stress om te gaan, en bewust het moederschap vorm te geven.

Opleiding en ervaring

Loes beoefent dagelijks mindfulness en meditatie sinds 2012. In de afgelopen 7 jaar heeft ze 3 stilteretraites doorlopen. Ze is opgeleid tot trainer bij het Centrum voor Mindfulness van 2017 tot 2018. In 2019 heeft ze de opleiding voor Mindful met je baby en Mindful met je peuter afgerond.

Samenwerking met co-trainers

Bij de mindful parenting trainingen zoekt Loes samenwerking met professionals en studenten uit de GGZ, ontwikkelingspsychologie, pedagogiek en infant mental health. De co-trainers richten zich specifiek op de kindjes die meekomen naar de training, en ondersteunen de ouders bij het oefenen met mindful parenting. Door als tandem de trainingen te geven kunnen we zowel ouders als kindjes de beste begeleiding geven.

Samenwerking met de UvA

De trainingen Mindful met je baby en Mindful met je peuter zijn ontwikkeld door IMH-specialist dr. Eva Portharst bij UvA Minds. Loes werkt als trainer mee aan het onderzoek naar de effectiviteit van de trainingen, en heeft daarnaast de Engelstalige meditaties ingesproken.

Ontwikkelaar Eva Portharst over Loes:

“Ik kan Loes van harte aanraden als Mindful met je baby- en Mindful met je peuter-trainer.

Als je als ouder vaak het gevoel hebt geleefd te worden, en ‘meegezogen’ in de waan van de dag, dan kan de training enorm helpen om meer rust te brengen in het gezinsleven, bewuster te genieten van je kinderen, met stressvolle situaties om te gaan, en ruimte voor jezelf te leren maken.

Loes heeft mooie elementen toegevoegd aan de training, die helpend zijn om alle vaardigheden in je leven te kunnen integreren. Als trainer is Loes open, betrokken, accepterend, en brengt ze daarnaast een goede portie humor en vrolijkheid in.”

Ouders over Loes:

Als trainer wordt Loes gewaardeerd met een 9/10 gemiddeld.

“Loes wist precies die punten uit je verhaal te destilleren waar het om ging.”
– Augustien

***

De training was een echte eye opener. Loes heeft een zeer prettige manier van lesgeven. In het begin had ik moeite om thuis te oefenen, maar naarmate de training vorderde kon ik steeds milder zijn voor mezelf en juist daardoor ging ik als vanzelf meer oefenen. Loes weet dit als geen ander over te brengen, met veel rust en geduld en een hele prettige stem.”
– Ellen

***

“Ik raad de trainer zeker aan. Ze is zeer professioneel en deskundig, en daarnaast een aandachtige en empatische luisteraar. De sessies waren zowel informatief als plezierig! Elke sessie was vol relevante informatie en begeleiding. Meditaties met de trainer waren gewoon geweldig!”
– Marie, moeder van Jean (3)

***

“Loes is een warme, begripvolle trainer die veel kennis heeft en je goed kan begeleiden. Ze is oprecht en verteld open en eerlijk over haar ervaringen. Ze kan heel goed je verhaal samenvatten en vragen stellen die je aan het denken zetten.”
Floor (31)

***

“Loes kan goed luisteren en vanuit deze observaties goede vragen stellen. Pakt ook leuk de aandacht van de kindjes met de bel. (Mijn dochter zei laats ping toen ik een bel in het water aan wees.) De manier van praten, harder / zachter en toon verschil zorgt ook echt voor aandacht vanuit de kindjes. Verder geeft Loes je een vertrouwd gevoel.”
– Lianne, moeder van Ronja (2)

***

“Hele fijne warme trainer met veel aandacht en scherpe analyses. Ze luistert goed, geeft heldere terugkoppeling en snelle analyse van hetgeen de ouder aangeeft te denken/voelen. Prettige open houding en altijd een lach!”
– Henk, vader van Ronja (2)