Online workshop of mindfulness sessie:

Hoe gebruik ik zoom?

Zoom is een online platform waarmee je kunt videobellen in groepen, in zogenaamde Meeting rooms. Je kunt Zoom gebruiken via je browser, of installeren op je computer, tablet of telefoon.

Hoe neem ik deel in Zoom?

Na je aanmelding voor een workshop of training, krijg je binnen een paar dagen een mail met een link naar Zoom. Als je daarop klikt, opent je browser automatisch. Dan kom je in de waiting room van Zoom. Ik laat je binnen als we beginnen.

– Ik kan de e-mail met link naar Zoom niet vinden. Wat moet ik doen?

Check je spam folder, vaak komt deze hierin terecht. Als je niets kunt vinden, mail me direct, of stuur een berichtje naar 06 128 44326.

– Wat voor apparaat heb ik nodig om mee te doen?

Je kunt meedoen met een tablet, laptop of computer met een microfoon en camera. Je kunt ook je telefoon casten naar je smart tv. Tijdens een meeting kun je alle andere deelnemers naast elkaar zien. Daarom is het belangrijk dat je scherm niet te klein is. Deelnemen met je telefoon is daarmee niet optimaal, tenzij je deze combineert met een smart tv.
Je hebt ook stabiele internetverbinding nodig. Is het de eerste keer dat je meedoet? Log dan 10 minuten van te voren in, zodat je kunt nagaan of alles werkt.

Hoe doe ik mee met een Facebook live?

Tijdens een Facebook live kijk je naar een videostream en ben je geen onderdeel van een meeting room zoals bij Zoom. 

– Kan ik het terugkijken?

Een live wordt tegelijkertijd opgenomen, je kunt het dus ook later na afloop bekijken.

– Waar moet ik zijn?

De Facebook live vindt plaats in de betreffende Facebook Groep, of op de Homepage van Mindful met je kindje. Je kunt de locatie vinden bij de informatie over de les.

– Hoe kan ik reageren?

Tijdens de stream kun je reageren in de chat, de trainer houdt er een oogje op en zal reageren indien dat onderdeel is van de live.

Na afloop kun je ook reacties in de comments kwijt, ik zal er altijd op reageren.

Hoe doe ik mee met m’n kind?

Er zijn een paar extra aandachtspunten als je samen met je kind komt.

  • Zorg dat je kind niet zomaar aan de toetsen zit.
    Veel kinderen vinden ze onweerstaanbaar. Dus plaats je laptop buiten bereik, vergrendel je touch screen en dek je toetsen af. Je kunt eventueel ook je telefoon gebruiken, als je deze cast naar je smart tv.

  • Zit op een veilige plek waar jij het overzicht hebt. 
    Zorg er bij voorkeur voor dat je kind gezien kan worden door de camera. We zullen oefenen met mediteren, en indien mogelijk, kort met de ogen dicht. Hoe minder jij op hoeft te letten, hoe meer ruimte er overblijft voor jezelf, en voor het vrij spelen van je kindje. Ik zal mijn ogen open houden voor je kind.

  • Zorg voor gevarieerd speelgoed.
    Een groot deel van de workshop of sessie is je kind aan het spelen. Je oefent met het observeren van je kindje, en te herkennen wanneer je kindje jou nodig heeft, en wanneer er juist ruimte is voor jezelf. Een beetje onrust is trouwens normaal, en zelfs behulpzaam voor het oefenen van mindfulness.

  • Zorg voor je kindje zoals je dat anders ook doet.
    Het is fijn als bijvoorbeeld verschoonspullen in de ruimte zijn, zodat je deze niet hoeft te verlaten. Verder kun je gewoon op je kindje ingaan zoals anders.

  • Houd je verwachtingen laag.
    Het kan nogal uitdagend zijn om iets te leren met je kindje erbij. Tijdens een training bouwen we daar langzaam naartoe, in een workshop word je een beetje in het diepe gegooid. Vraag dus niet teveel van jezelf en je kind en kijk of je kunt genieten van wat er gebeurt.

Hoe doe ik thuis mee zonder kind?

– Waar ga ik zitten?

Tijdens een sessie oefenen we met het richten van onze aandacht, en kalmeren van onze geest. Daarom is het belangrijk dat je niet te veel afgeleid of gestoord wordt. Wat er door jou of andere deelnemers besproken wordt is vertrouwelijk.
Draag bij voorkeur oordopjes en zet je telefoon uit of op stil, zodat je er niet door wordt afgeleid.

– Wat is een goede (zit)houding om mee te doen?

Een mindfulness-sessie thuis, gaat hetzelfde als een sessie in een zaal. We gaan op de grond zitten, en sommige oefeningen doen we liggend op een mat. Als zitten op de grond niet goed voor je voelt, kun je ook op een stoel zitten.
Op de grond zit je het beste op een meditatiekussen, op een ferm hoofdkussen, of een opgerolde deken. Er zijn verschillende zithoudingen die je rustig kunt uitproberen: kleermakerszit, halve lotus, of op je knieën. Kijk maar wat prettig voor je is. Zorg voor wat extra kussens om je knieën te ondersteunen, en voor een deken om lekker warm te blijven.
De liggende oefeningen kun je op een kleed of een yogamat doen.

 

Staat je vraag er niet bij? 

Neem contact op en ik kijk met je mee.

× Even contact