Onderzoek van UvA Minds

Het doel van wetenschappelijk onderzoek naar Mindful Parenting

Uit eerder onderzoek blijkt dat het volgen van een mindfulness training erg effectief kan zijn in het verminderen van diverse klachten. Uit eerdere onderzoeken bleek ook dat Mindful met je baby training effectief kan zijn voor moeders met een baby die de training in de GGZ aangeboden krijgen. We willen nu onderzoeken of de training niet alleen affectief is voor moeders die hulp krijgen binnen een GGZ instelling, maar ook voor moeders die de training volgen als preventief aanbod.

Het onderzoek houdt het volgende in. Op 5 momenten verspreid over ongeveer een jaar vul je vragenlijsten in. Het invullen van de lijsten kost ongeveer 30 minuten per meetmoment. Daarnaast worden op 3 meetmomenten video-observaties afgenomen, waarbij je ongeveer 15 minuten speelt met je kind. Deze video-observaties vindt plaats bij je thuis of op de trainingslocatie. Zowel de vragenlijsten als de video’s worden alleen bekeken door de onderzoekers en worden anoniem gebruikt voor het onderzoek.

Voor deelnemers aan het onderzoek naar de effectiviteit van Mindful met je baby en Mindful met je peuter wordt een korting gegeven op de trainingsprijs, namelijk een korting van 125 euro.

Het hele trainingsbedrag wordt vergoed voor deelnemers die een bruto gezinsinkomen van minder dan 140% van het sociaal minimum hebben (alleenstaande ouder: 1734 euro; gezin met twee ouders 2381 euro); je betaalt dan enkel de kosten van de werkmaterialen van maximaal 65 euro. Als je hiervoor aanmerking wilt komen kun je een inkomensverklaring downloaden bij de belastingdienst.
Houden de kosten van de werkmaterialen je tegen? Neem dan contact op!

Ja, ik wil deelnemen!

Als je deel wilt nemen aan het onderzoek kun je dat aangeven in het aanmeldingsformulier voor de training Mindful met je Baby of Mindful met je Peuter. Daarmee geef je toestemming om je emailadres door te geven aan UvA minds. Zij nemen vervolgens contact met je op.