Mindful met je peuter: groep op locatie

Kun je jouw volle hoofd maar niet uitzetten?
Zoek je vaak afleiding en stel je zorg voor jezelf steeds uit?
Ben je aan het einde van de dag helemaal op?
Word je verrast door grenzen en ben je dan niet de ouder die je wil zijn?
OF
Voelt je peuter intense emoties waardoor je opvoeden ingewikkeld vindt?
Werken standaard oplossingen vaak niet voor moeilijkheden bij je kindje?
Kan je peuter lastig ontspannen en tot rust komen?

Het hoeft niet zo te blijven gaan!

Met mindful parenting kun jij in 9 weken leren hoe iedereen krijgt wat hij of zij nodig heeft.

+ Je word je bewust van de situatie, bij jezelf en bij je kind;
+ Je leert onderscheid maken tussen wat je kind nodig heeft en wil;
+ Je kind wordt gezien en gehoord en gaat beter naar je luisteren;
+ Je peuter kan zich optimaal ontwikkelen;
+ Je krijgt meer ontspanning en ruimte voor jezelf.

Resultaat: rust in huis. En iedereen kan voller van het leven genieten.

Mindful parenting is geen quick fix. Maar áls je het aandurft om de tijd en energie te investeren, dan kun je een wereld van verschil maken. Voor jouzelf, voor je kindje en voor je gezin als geheel.
Voorlopig staan er geen groepstrainingen op locatie gepland.
Je bent van harte welkom bij het online Mindful Family membership, of neem contact op voor een individuele training.

Wil je tóch een training op locatie?
En ken je nog twee ouders die de training op locatie willen doen?

Meld je dan samen aan en ik organiseer de rest!

“Ik zou dit aan elk gezin aanraden. Als je gelukkig wilt zijn en je goed wil voelen als ouder, is het nodig om mindful van jezelf te zijn, en verbonden te blijven met je partner. Daarom willen we beiden blijven oefenen.”
– Claudio, vader van Fien (8 maanden) en Noor (2 jaar)

 

Wat de training jullie oplevert

Mindful met je peuter helpt jou en je kindje om gezond en ontspannen met de ups en downs van het leven om te gaan. Jij leert als ouder om te stoppen met stressen. Je ontwikkelt de vaardigheden om beter voor jezelf en je kindje te zorgen. Je leert te ontspannen in het moment, ongeacht de omstandigheden. Je kindje leert van jouw goede voorbeeld en zo ontstaat er ruimte om samen te groeien en van elkaar te genieten. Op een rij:

 1. Je word je bewust van wat er bij je speelt;
 2. Je kunt je kindje makkelijker geven wat hij of zij nodig heeft;
 3. Je word je bewust van je gezin als systeem;
 4. Minder stress en meer ontspanning bij iedereen.

 

1.
Je word je bewust van wat er bij je speelt.

Je wordt bewuster wat er in jezelf gebeurt, zoals bij een klassieke mindfulnesstraining. Maar door deze training krijg je óók zicht op je gedrag en het effect van je gedrag op je gezinsleven. Dat kan soms ongemakkelijk voelen – kan ik je vertellen uit eigen ervaring – maar het is wel een noodzakelijke stap, en een stap die je de rest van je leven kan helpen.

Gelukkig geven we je vervolgens de tools om jezelf vriendelijk bij te sturen, met compassie en een open blik. Cruciaal om liever voor jezelf te zijn, het leven vraagt al zoveel van je.

Zo wordt het makkelijk en plezierig om voor jezelf te zorgen. Dit helpt je om ruimte voor jezelf te maken, energie over te houden, en om uitvallen naar anderen te voorkomen. Belangrijk tijdens stressvolle situaties met je kindje, en het stelt je ook in staat om meer van je leven samen te genieten.

Resultaat: je staat zelf weer aan het roer. Zo kunt de ouder zijn die jij voor ogen hebt en meer genieten van je kindje.

 

2.
Je gaat jouw kindje beter zien.

Je leert om voorbij het gedrag te kijken naar de behoeftes van je kindje. We oefenen ook met actief luisteren naar wat je kind jouw wil vertellen. Dat vinden kinderen natuurlijk fijn, en het helpt jou effectiever reageren op lastig gedrag, en intense emoties van je kindje gezond te begeleiden. En het goede nieuws: je hoeft er niet voor toe te geven… Ontwikkelaar dr. Eva Potharst vermoedt dat dit de reden is dat peuters beter gaan luisteren naar hun ouders.

Je krijgt meer inzicht in de ontwikkeling van je peuter. Je krijgt bijvoorbeeld heldere informatie over de werking van stress bij peuters, en over hoe co-regulatie de basis legt voor je kindjes emotionele evenwicht.

Zo kunnen driftbuien afnemen, is er minder gejengel in huis, en je kindje krijgt vaker wat het nodig heeft. Kortom, je krijgt een blijer kind dat meer op jou kan vertrouwen.

Bovendien, als jij de behoeftes van je kindje beter kunt lezen, kun jij als ouder vanuit overzicht de opvoeding uitzetten. En omdat dit een vaardigheid is die je aanleert, heb je hier de rest van jullie leven plezier van.

Resultaat: je kindje voelt zich veilig, ontspannen en kan zich optimaal ontwikkelen.

 

3.
Je word je bewust van je gezin als systeem.

Je gaat aandacht geven aan patronen patronen tussen jou en je kindje, en ook aan je eigen overtuigingen over opvoeden. Als je een partner hebt, kun je patronen gaan zien tussen jullie. Veel deelnemers gebruiken wat ze leren in hun relatie. Ikzelf trouwens ook.

Door de oefeningen ga je steeds sneller zien waar en wanneer er stress ontstaat in jullie gezin. Zo kun je gaan zien wat je anders zou willen en nieuwe mogelijkheden ontdekken.

Het kan ook zijn dat je onder ogen gaat zien wat je niet kunt veranderen. Misschien is het later weer anders, maar niet overal heb je invloed op hoe moeilijk dat ook is. Tijdens de training helpen wij jou om dit te erkennen en met compassie te accepteren. Energie die je nu nog steekt in verzet, vermijding of vluchtgedrag, komt dan vrij voor wat er wèl is, en wat er wèl kan.

Met meer inzicht en overzicht kun je bewust gaan kiezen wat voor leven je als gezin wilt. Daarom is het extra fijn als niet alleen jij, maar ook je partner de training volgt.

Resultaat: jullie gezin komt in een opwaartse spiraal, er ontstaat ruimte om je leven bewust vorm te geven.

 

4.
Minder stress bij iedereen.

Als je twee maanden dagelijks oefent, ontstaan er veranderingen in je brein. Je wordt minder vaak getriggerd door stress. En als je gestresst raakt kun je stoppen met de stress te voeden. En als laatste heb je vaardigheden geleerd om ontspannen om te gaan met lastige situaties. Daardoor voorkom je ontploffingen of eindeloos toegeven. En daarnaast, als jij rustig reageert op lastige situaties, dan neemt je kindje die houding steeds meer van je over.

Maar dat gaat niet van de ene op de andere dag. Mindfulness lijkt veel op pianospelen. Je kunt er veel over lezen of over nadenken, maar je kunt het pas als je een tijd oefent. We verwachten vaak van onszelf dat we het ‘vandaag beter gaan doen’. Het is enorm frustrerend om te merken dat het niet zomaar gaat, we staan vaak niet aan het roer van ons bewustzijn. Ik worstelde hier vroeger zelf veel mee, totdat ik ging mediteren en dagelijks ging oefenen met mindfulness.

Tijdens Mindful met je kindje  leer je mediteren, èn mindfulness toepassen in het contact met je kindje. We bereiden je voor op een leven lang mindfulness. Als je dat wilt kun je blijvend de vruchten plukken van mindful parenting. En ik weet uit ervaring, ook met jouw beperkte tijd is dat mogelijk!

Resultaat: je wordt blijvend weerbaar voor stress en kunt steeds makkelijker ontspannen.

Deze training is speciaal voor jouw drukke leven gemaakt.

Het leven in een jong gezin is al hectisch genoeg. Daarom zijn oefeningen kort, to-the-point en relevant voor je gezin. Je krijgt heldere uitleg en we zijn tussentijds beschikbaar als je vastloopt. Wij ondersteunen jou in het creëren van de beste omstandigheden om tot oefenen te komen. En de groepssessie helpen je hierbij. En ja, ook met korte oefeningen kun je de lange termijn effecten krijgen waar mindfulness zo beroemd om is geworden.

Je kindje komt mee naar de helft van de sessies. Dit is uniek aan Mindful met je peuter en Mindful met je baby. Je kunt samen met andere ouders live oefenen met mindful parenting.

Ondersteund door twee trainers leer je onder andere om te schakelen met je aandacht tussen jezelf en je kindje. Deze vaardigheid is cruciaal voor jullie welzijn. Zo ga je steeds sneller herkennen wanneer je kindje jouw nodig heeft en waarvoor. Maar je gaat ook zien wanneer je kindje jou even niet nodig heeft, en leer je ruimte nemen voor jezelf.

Zo hou je energie over, en kun je gaan genieten van jullie tijd samen.

Ook jij kunt dit programma volhouden en legt een basis waar je de rest van je leven plezier van hebt.

Mindful met je peuter is géén opvoedingscursus.

De training vertelt je niet wat jij verkeerd doet of aan jezelf moet veranderen. Of wat er mis is met je kindje en wat je zou moeten doen om hem of haar te fixen.

Teveel boeken, cursussen en trainingen gaan er vanuit dat zij weten hoe het zit. Als het bij jou of je kindje anders loopt, dan kan je aan jezelf gaan twijfelen en je eigen kompas kwijtraken.

Maar opgroeien is maatwerk. Ieder gezin, iedere ouder en ieder kind is uniek. Bij Mindful met je peuter vertrouwen we erop dat jij het beste weet wat bij jullie past. Vooral als jij mindful kunt zijn van jezelf, je kindje en jullie omstandigheden.
Wij helpen jou dus om je eigen wijsheid aan te spreken.

Mindful met je peuter is een integrale aanpak die jou helpt om de ouder te worden die jij wil zijn.

Ontwikkelaar dr. Eva Potharst van UvA Minds heeft het programma gebaseerd op de nieuwste inzichten uit de ontwikkelingspsychologie en mindfulness. De trainingen worden continu onderzocht op effectiviteit. Daarbij werk ik samen met Eva Potharst om de training steeds te verbeteren. Behalve mindfulness en mindful parenting is de training is gebaseerd op de infant mental health visie. Die gaat ervan uit dat een goede relatie tussen ouder en kind de basis vormt van een gezonde, evenwichtige ontwikkeling. 

 

 

De training wordt gewaardeerd met een 9!
100% van de deelnemers raadt hem aan.


Trainer Loes Glandorff: mindful parenting heeft ons leven veranderd.

Ondanks dat ik mindfulnesstrainer ben, haal ik zelf enorm veel uit de training.
Het gaat namelijk niet alleen om zelf mindful zijn, maar om écht begrijpen wat er in je kindje omgaat en zien wat hij of zij nodig heeft.

Toen ik de programma’s van dr. Eva Potharst tegenkwam was mijn oudste dochter 9 maanden. Ik worstelde met haar slaapjes, haar grote behoefte aan stimulans en haar verlatingsangst. Boeken hielpen niet. Adviezen van professionals werkten vreselijk averechts.
Wat ik nodig had was zelfvertrouwen en tools om mijn eigen kompas te ontwikkelen. En dat heb ik gekregen. Ik accepteer dat niet alles altijd koek en ei is. Door steeds weer verbinding te leggen met mijn kindjes, kan onze relatie wel een stootje hebben. Daardoor kan ik gezonde grenzen stellen en liefdevol aanwezig zijn als het anders gaat dan mijn dochters willen.
Elke dag weer voel ik me dankbaar voor mijn dochters, mijn gezin, en voor de helderheid die ik krijg door simpelweg te blijven oefenen. En zo’n verandering gun ik jullie ook.

 

 

Mindful met je kindje begint een online academie!

Yes, over een tijdje kunnen ouders van over de hele wereld met onze trainingen aan de slag! Met cutting edge e-learning technieken en dezelfde betrouwbare programma’s van de UvA.
En jij kan bij de video opnames zijn – en 30% of 40% korting krijgen op de groepstraining van 2 maart in de Bilt!
Geef het aan op het inschrijfformulier als je mee wilt doen.

 

Het programma

Mindful met je peuter is een integrale methode voor drukbezette ouders. Je legt in 9 weken een stevige basis in mindfulness en mindful parenting, en je krijgt waardevolle kennis uit de infant mental health.

Wat je leert:

 • mediteren
 • mindfulness toepassen in je dagelijks leven
 • gezond omgaan met (opvoed)stress
 • aansluiten bij de behoeftes van je peuter
 • ruimte maken voor jezelf

Dit gaan we doen:

Je wordt 9 weken lang ondergedompeld in mindful parenting. Het is een hele praktische training met veel verschillende meditaties en oefeningen. We werken met het boek Mindful met je peuter van dr. Eva Potharst.

Het echte werk gebeurt thuis. Je gaat de commitment aan om dagelijks 15 tot 30 minuten te oefenen. Of zo vaak als lukt. En loop je vast? Dan sta ik voor je klaar.

Tijdens de wekelijkse groepssessies oefen je meditaties in, wissel je ervaringen uit met andere ouders en krijg je educaties over de verschillende thema’s. En in de sessies samen met je kindje is er een assistent speciaal voor je peuter!

Ik neem graag drempels weg voor ouders. Het leven is al hectisch genoeg. Daarom zorg ik dat je vooraf alle werkmaterialen en een meditatiekussen krijgt.

Misschien ben je enthousiast geworden en wil je nu eerst mij even spreken. Dat kan! Schrijf je in en tijdens de intake kijken we samen wat jullie nodig hebben. Hierna beslis je pas of jullie meedoen.

Start: 28 september

Adres:
De Oude Winkel
Waterweg 110
De Bilt

 

Het pakket:

 • Groep met maximaal 6 ouders
 • 9 sessies van 2 uur + terugkomsessie
 • Sessie 1 en 5 zonder baby
 • Het boek Mindful met je peuter
 • Werkmaterialen
 • Meditatiekussen naar keuze
 • Wekelijkse reminders
 • Begeleid door twee trainers: een mindfulnesstrainer én een psycholoog
 • Tussentijds begeleiding indien nodig
 • Persoonlijke intake van 30 – 45 minuten
 • Telefonische nazorg van 30 minuten

Prijzen:

1 ouder: 750 euro
2 ouders: 1250 euro

Bij deelname aan het onderzoek:

1 ouder: 750 > 625 euro of gratis*
2 ouders: 1250 > 1000 euro of gratis*

Tijdelijke korting in ruil voor video-opnames:

1 ouder: 625 > 437,50 euro
2 ouders: 1000 > 600 euro

Soms vergoed door zorgverzekeraars.

* Gratis bij een inkomen van max. 140% van het minimum. Dan betaal je maximaal 65 euro voor werkmaterialen per ouder. Is de prijs van de training of werkmaterialen een belemmering voor je? Neem contact op en we kijken samen naar wat er mogelijk is.

 

Alles over de training

Geweldig, je bent er nog!

Over zo’n veelomvattend programma heb ik je heel veel te vertellen.

Voor wie is de training?

Mindful met je peuter is voor ouders of verzorgers èn hun kindje(s) tussen de 18 maanden en 4 jaar oud. De training is geschikt voor iedereen die de peutertijd bewust wil beleven. Maar er kunnen wel extra redenen zijn om de training te doen, zowel bij jezelf als bij je kindje.

Lees meer

 

Waarom mindfulness?

Mindfulness vormt de basis van de training. Mindfulness helpt je om de dingen zien zoals ze zijn, en het te accepteren zoals het is. Daardoor word je geest niet troebel door verzet en ontdek je nieuwe mogelijkheden om met situaties om te gaan.

Lees meer

 

De inhoud van de training

Mindfulness is een vaardigheid die langzaam opbouwt. Hier-en-nu aanwezig zijn klinkt misschien simpel, maar makkelijk is het vaak niet. Mindful met je peuter is daarom een praktische training, en speciaal ontwikkeld voor het hectische leven met een peuter. Door negen weken lang te oefenen krijg je een stevige basis waar je de rest van je leven plezier van hebt.

Lees meer

 

De sessies

Tijdens de training zien we elkaar elke week bij de sessies. De sessies duren 2 uur en worden begeleidt door 2 trainers. In de training leer je oefeningen die je samen met je peuter kunt doen. Daarom komt in de tweede helft je kindje mee naar de sessies.

Lees meer

“Ok, ik wil beginnen”

Als je deel wilt nemen kun je jullie vrijblijvend aanmelden. Ik zal dan per telefoon contact opnemen en samen met jou een voorgesprek inplannen van ongeveer 30 minuten. Daarna hoef je pas te beslissen of je echt mee wilt doen. Na betaling heb je definitief een plekje voor jullie gereserveerd. Heb je hier vragen over? Neem dan contact op.


Doe mee met het onderzoek!

Mindful met je peuter en Mindful met je baby zijn ontwikkeld door dr. Eva Potharst van UvA Minds en worden vanaf het begin onderzocht. Ook nu loopt er een onderzoek waar jij aan mee kunt doen. In ruil krijg je 125 euro korting op de prijs, of kun je gratis de training volgen. Bij gratis deelname betaal je maximaal 65 euro voor de werkmaterialen.
Lees meer over hoe dat werkt.

Start: 28 september 2022

Woensdags van 9:15 – 11:15

Sessies 1 t/m 4 zonder kindjes
28/9, 5/10, 12/10, 19/10

26/10 vakantie!

Sessies 5 t/m 9 met kindjes
2/11, 9/11, 16/11, 23/11, 30/11

Terugkomsessie zonder kindjes
18/1/2023


De trainer:

Loes Glandorff

Gecertificeerd mindfulnesstrainer voor MBSR/MBCT, Mindful met je Baby en Mindful met je Peuter.
Hoofdtrainer en contactpersoon.

De co-trainer is nog een verrassing!


Ervaringen van ouders

Deelnemers geven deze training gemiddeld een 9/10.

“Gun jezelf deze training, geef jezelf een kadootje.”
-Wat zou je zeggen als iemand twijfelt?
“Laat ze mij maar bellen!”
– Iris, moeder van Maan (2) en Zonne (5)

***

“Ik raad het elke ouder aan.
Ik was er zelf over verbaasd. Ik was eerst sceptisch, het leven is druk met werk, twee jonge dochters en we verhuizen binnen een paar maanden. Maar de sessies en de oefeningen voelen als mini-vakanties, je brengt tijd samen door als familie. In plaats van Netflix kijken of alleen een boek lezen, maak je verbinding met elkaar door mindfulness te oefenen.
Als je gelukkig wilt zijn en je goed wil voelen als ouder, is het nodig om mindful van jezelf te zijn, en verbonden te blijven met je partner. Daarom willen we beiden blijven oefenen.”
– Claudio, vader van Fien (8 maanden) en Noor (2 jaar)

***

“De belangrijkste skill die ik heb geleerd in de training is acceptatie. Acceptatie van wie ik ben als ouder, van hoe mijn kind is of doet en van de situatie. Ik geloof dat het in sessie 2 was dat we de spreuk Franciscus van Assisi bespraken. Ik begreep het toen wel maar ik denk dat ik hem nu aan het einde van de training ook ervaar. En dit geeft mij heel veel rust.”
– Augustien, moeder van Aya (15 maanden)

***

“Fijn om de training samen met mijn man te doen en over dingen te praten waar we anders waarschijnlijk niet snel op uit kwamen, zoals de cirkel van veiligheid.”
– Lianne, moeder van Ronja (2)

***

“Ik heb geleerd om tools zoals de ‘ouder-kind ademruimte’ te integreren in mijn dagelijks leven en dat is zeer behulpzaam in stressvolle situaties. Ik heb ook geleerd om bepaalde situaties beter te kunnen zien vanuit het perspectief van mijn kind, en als emoties hoog oplopen kan ik een pauze nemen voordat ik (te) snel beslissingen neem.
Ik herken nu patronen in mijn eigen automatische reacties en dat helpt me om er bewust mee om te gaan. Ik neem vaker de tijd om mijn kind rustig te observeren en dat geeft me rust en ruimte.

De training vraagt echt een investering qua tijd, zeker als je alle onderdelen wilt doen. Dit was vooraf goed uitgelegd, maar ik wil benadrukken hoe belangrijk het is om jezelf te vragen of je ruimte hebt voor zo’n commitment.

De sessies waren zowel informatief als plezierig! Elke sessie was vol relevante informatie en begeleiding. Meditaties met de trainer waren gewoon geweldig! De meeste sessies met mijn kind waren wel een uitdaging omdat hij erg actief was en grenzen opzocht.

Mindful met je peuter is een compleet programma. Ik heb erg genoten van alle verschillende aspecten van de training (de sessies thuis en in de trainer’s praktijk, het boek, de audio etc.) – en die kwamen aan het eind allemaal samen. ‘
– Marie, moeder van Jean (3)

 

 

Wil je eerst zelf uitproberen wat mindful parenting voor je doet?
Kom naar de gratis workshop op 31 augustus.

Boek je gratis plek