Online groep Mindful met je baby

Ontspannen zorgen voor jou en je baby

STARTDATA:
woensdag 8 december / vrijdag 7 januari
Friday March 11th: ENGLISH
PRIJS: 500 euro of gratis*

 

Prachtig, overweldigend, vermoeiend. De zorg voor een baby kan intens zijn. Niet alleen spannend om voor zo’n kwetsbaar kindje te zorgen, maar ook verandert alles wat vertrouwd was: werk, relaties, hoe je jezelf ziet in je (nieuwe) rol als ouder. Het gevoel om geleefd te worden ligt op de loer, om in de overlevingsstand te raken en deze bijzondere tijd voorbij te laten glijden.

Mindful met je baby leert je in acht weken om met de uitdagingen van de babytijd om te gaan en bewust te genieten van de fijne momenten met je kindje.
Je leert voor jezelf te zorgen in harmonie met je baby. Door de bijzondere oefeningen ga je steeds beter de signalen van je kindje begrijpen. Zo kan jullie contact zich verdiepen en wordt je bewuster van wat jij nodig hebt als ouder. Door bewust stress te beantwoorden leer je gezonde keuzes te maken en zo samen een nieuwe balans te vinden.

Ontspannen ouders helpen kinderen ontspannen. Ontspannen kinderen komen tot bloei.

Mindful met je baby is ontwikkeld volgens de laatste wetenschappelijke inzichten uit de infant mental health en is bewezen effectief.

Mindful met je baby stimuleert de ouder-kindrelatie en ondersteunt de gezonde ontwikkeling van babies en dreumesen.

Wat je leert:

 • mediteren
 • mindfulness toepassen in je dagelijks leven
 • gezond omgaan met ouderschapsstress
 • behoeftes lezen van je baby
 • ruimte maken voor jezelf
*Gratis of met korting bij deelname aan het onderzoek van de UvA! Lees de voorwaarden.

Waarom mindfulness?

Mindfulness is simpelweg aanwezig zijn in het hier-en-nu. Met mindfulness geef je vriendelijke en open aandacht aan je ervaring van dit moment. Hierdoor kun je bijvoorbeeld opmerken of je doorschiet in de automatische piloot, maar ook volop genieten van contact met je kindje.

Lees meer

 

“Ik zou dit aan elk gezin aanraden. Als je gelukkig wilt zijn en je goed wil voelen als ouder, is het nodig om mindful van jezelf te zijn, en verbonden te blijven met je partner. Daarom willen we beiden blijven oefenen.”
– Claudio, vader van Fien (8 maanden) en Noor (2 jaar)

 

De 8-weekse training doen

Hier-en-nu aanwezig zijn klinkt misschien simpel, maar makkelijk is het zeker niet. Mindfulness is een vaardigheid die langzaam opbouwt. Mindful met je baby is een praktische training, en speciaal ontwikkeld voor het hectische leven met een baby of dreumes. Door acht weken lang te oefenen krijg je een stevige basis waar je de rest van je leven plezier van hebt.

Lees meer

 

De sessies

Tijdens de training zien we elkaar elke week bij de sessies. De sessies duren 2 uur en worden begeleid door 2 trainers. In de training leer je oefeningen die je samen met je baby kunt doen. Daarom doe je de meeste sessies samen met je kindje.

Lees meer

 

Online training

De online groepssessies vindt plaats via Zoom. Er zitten een paar voordelen aan de online groepstraining ten opzichte van een fysieke training, en er zijn een paar aandachtspunten.

Lees meer
Voor wie is de training?

Mindful met je baby is voor ouders of verzorgers en hun babies of dreumes (tot 18 maanden oud). De training is geschikt voor iedereen die de babytijd bewust wil beleven. Maar er kunnen wel extra redenen zijn om de training te doen, zowel bij jezelf als bij je kindje.

Lees meer

 

 

“Ok, ik wil beginnen”

Als je deel wilt nemen kun je jullie vrijblijvend aanmelden. Ik zal dan per telefoon contact op je nemen en samen met jou een voorgesprek inplannen van 30 – 45 minuten. Daarna hoef je pas te beslissen of je echt mee wilt doen. Na betaling heb je definitief een plekje voor jullie gereserveerd. Heb je hier vragen over? Neem dan contact op.

Schrijf ons meteen in

 

Gratis of met korting de training doen?

Mindful met je Baby en Mindful met je Peuter zijn wetenschappelijk onderbouwd. Ze zijn ontwikkeld door dr. Eva Potharst van UvA minds en worden vanaf het begin onderzocht. Ook nu loopt er een onderzoek waar jij aan mee kunt doen. In ruil krijg je korting, of kun je gratis de training volgen. Bij gratis deelname betaal je maximaal 65 euro voor de werkmaterialen. Lees meer over hoe dat werkt.

 

Team:

Loes Glandorff

Gecertificeerd mindfulnesstrainer voor MBSR/MBCT, Mindful met je Baby en Mindful met je Peuter. Hoofdtrainer en contactpersoon.

Shannon Teuthof

Master student ontwikkelingspsychologie aan de VU, onderzoeksstagiair bij UvA Minds.
Co-trainer bij de woensdaggroep.

GZ-psycholoog, orthopedagoog, trainer mindful parenting en IMH-Specialist i.o.
Co-trainer bij de vrijdaggroep.

Startdata

Lees meer

 

De online groepstraining
 • Voor ouders en babies tot 18 maanden
 • Via het platform Zoom
 • Maximaal 6 ouders per groep
 • 8 Sessies van 2 uur + een terugkomsessie
 • Samen met je baby, behalve Sessie 1 en 5
 • Thuis dagelijks 15 – 30 minuten oefenen
 • Persoonlijk voorgesprek van 30 minuten
 • Inclusief het boek Mindful met je Baby
 • Meditatiekussen en werkmaterialen
 • 30 Minuten nazorg per telefoon
500 euro of gratis*
2e ouder: 200 euro of gratis*

*Bij deelname aan het onderzoek.
Prijs zonder deelname:
625 euro voor 1 ouder, 325 voor 2e ouder.

Ja, wij doen mee

* Bij gratis deelname betaal je maximaal 65 euro voor werkmaterialen. Is de prijs van de training of werkmaterialen een belemmering voor je? Neem contact op en we kijken samen wat er mogelijk is.

 

Ervaringen van ouders

Deelnemers geven deze training gemiddeld een 9-

“Deze training gaf mij zo’n mooi inzicht dat ik de rest van mijn leven hoop te kunnen toepassen bij mezelf en bij mijn dochter. Het is erg waardevol voor de gemoedstoestand van ons beide. Ik denk echt dat we beide erg zijn gegroeid.”
– Janne, moeder van Nora (5 maanden)

***

“Het is een investering, die je ook wat oplevert. Ondanks dat ik al bekend was met mindfulness, heb ik echt veel geleerd om praktisch toe te passen – en pas ik het nu ook toe in de dagelijkse praktijk. Niet om iets op te lossen, maar om meer verbondenheid te ervaren met wat er is, en dan beter bij mezelf te kunnen blijven om keuzes te maken iets wel of niet te doen, in plaats van op de automatische piloot maar te overleven van moment tot moment. Ik ben erg blij dat ik de training heb gevolgd toen mijn kindje nog heel klein was en voel me nu veel meer verbonden met haar.”
– Nicolien, moeder van Eva (5-13 weken)

***

“Ik raad het elke ouder aan.
Ik was er zelf over verbaasd. Ik was eerst sceptisch, het leven is druk met werk, twee jonge dochters en we verhuizen binnen een paar maanden. Maar de sessies en de oefeningen voelen als mini-vakanties, je brengt tijd samen door als familie. In plaats van Netflix kijken of alleen een boek lezen, maak je verbinding met elkaar door mindfulness te oefenen. Als je gelukkig wilt zijn en je goed wil voelen als ouder, is het nodig om mindful van jezelf te zijn, en verbonden te blijven met je partner. Daarom willen we beiden blijven oefenen.”
– Claudio, vader van Fien (8 maanden) en Noor (2 jaar)

***

“Loes heeft ons in een workshop geholpen om zonder ‘er iets van te vinden’ in het hier-en-nu te zijn en door oefeningen rust in ons lijf te ervaren. Dit is op zichzelf al enorm fijn, maar om dit samen met mijn zoontje te kunnen doen, is top! We konden gelijk samen aan de slag. Het was heel leerzaam en bedankt voor de handvatten.”
– Nazife, moeder van Ahed (9 maanden)