Online groep Mindful met je baby

Data volgen nog
Gratis bij een laag inkomen*

 

Ontspannen zorgen voor jou en je baby

De babytijd is intensief. Je baby heeft je voor alles nodig. Dag en nacht sta je klaar en tijd voor jezelf is schaars. En als de verzorging niet vanzelf gaat kan die roze wolk ver te zoeken zijn.

Daarnaast gaat het leven door. Je wil je relatie goed houden, je werk doen en andere verplichtingen nakomen. Veel ouders krijgen dan ook last van uitputting, chronische stress, somberheid of angst.

Onder druk worden je zwakke plekken genadeloos blootgelegd.

En dan kan het heel pijnlijk zijn om te merken dat je niet zoveel echt aanwezig bent in het contact met je baby. Dat je minder geniet dan je zou willen. En dat je daar minder grip op hebt dan je had gehoopt.

Het gevaar ligt op de loer dat je geleefd wordt. En dat je de babytijd voorbij laat glijden.

Veel van deze problemen ontstaan als je te weinig bewust bent van wat er op dit moment speelt. Je bent dan extra vatbaar voor stress en uitputting, waardoor het moeilijk is om ook de signalen van je baby op te pikken.

Veel ouders merken dat ze continu aanstaan en weten dat hun eigen stress de boel in de weg zit. Maar wat kun je eraan doen?

Misschien heb je al heel wat boeken gelezen of workshops gevolgd, of video’s gekeken over de verzorging en opvoeding. Wellicht krijg je ook adviezen van professionals en uit je netwerk. En toch… het helpt allemaal net niet. Logisch.

Iets weten is niet hetzelfde als je bewust ervan zijn in het hier-en-nu.
En als je wel merkt dat je niet lekker in je vel zit, maar er niet goed uit kunt stappen, dan blijf je gevangen in de automatische piloot.

De stress voorbij…

Gelukkig kun je jouw bewustzijn ontwikkelen.

Ook jij kunt de vaardigheden leren om gezond met stress om te gaan, makkelijker voor jezelf te zorgen en meer af te stemmen op je baby. Zodat je niet alleen effectiever voor jullie kan zorgen, maar je ook de energie en ontspanning hebt om van deze bijzondere tijd te genieten.

In Mindful met je baby leer je deze vaardigheden stap voor stap. Het programma is bedoeld voor ouders en hun baby of dreumes (0 – 18 maanden), en helemaal afgestemd op de uitdagingen van de babytijd.

* 1 juni begint de laatste online groep waarbij je als ouder korting krijgt of GRATIS meedoet als je bijdraagt aan het lopende onderzoek naar de training. Lees hier de voorwaarden.

“Moeilijke situaties grijpen me nu minder naar mijn keel. Ik geniet bewuster van de momenten dat ik er ben. Als je het overweegt? Doen! De training is een cadeau voor jou en je familie.” – Sanne, moeder van Amy (4) en Katie (3 maanden)

De training in 8 minuten:

 

De inhoud in het kort

Mindful met je baby is ontwikkeld volgens de laatste wetenschappelijke inzichten uit de infant mental health en is bewezen effectief. Mindful met je baby stimuleert de ouder-kindrelatie en ondersteunt de gezonde ontwikkeling van babies en dreumesen.

Wat je leert:

 • mediteren
 • mindfulness toepassen in je dagelijks leven
 • gezond omgaan met ouderschapsstress
 • behoeftes lezen van je baby
 • ruimte maken voor jezelf

We komen 8 keer wekelijks bij elkaar via Zoom. In die sessies leer je de technieken, wissel je ervaringen uit en krijg je educatie over bijvoorbeeld stress en de ontwikkeling van je kindje. 6 Van de 8 sessies komt je kindje mee. Stagiair Maroua is er dan speciaal om een oogje op je baby te houden.

Wat de training zo krachtig maakt?

Dat is het dagelijks oefenen. Je commit je aan dagelijks 10 tot 30 minuten oefenen met meditaties en mindful parenting technieken. Daardoor krijg je niet alleen fijne inzichten, maar kun je ook echt de gedragsveranderingen maken die zo noodzakelijk zijn. Bovendien gaat je brein anders reageren op stressprikkels, na twee maanden mediteren.

Twee maanden dagelijks oefenen is een flinke investering. Voor alle ouders is het zoeken naar genoeg tijd. Maar daardoor krijg je wél resultaat. En dat zie je terug in de tevredenheid: de training scoort gemiddeld een 9- en 100% van de deelnemers raadt hem aan.

1 + 1 = 3

Je kunt meer uit de training halen door het samen met je partner te doen. Dan profiteert je hele gezin van mindful parenting. De ervaring leert dat het makkelijker is om tot oefenen te komen en ik hoor ook dat samen oefenen de relatie kan verdiepen. Bovendien ga je samen door het proces heen. Vaak verandert de kijk van deelnemers op hun ouderschap, en zo kun je samen een nieuwe koers uitzetten die beter bij je gezin als geheel past.

“Ik raad het elke ouder aan.
Ik was er zelf over verbaasd. Ik was eerst sceptisch, het leven is druk met werk, twee jonge dochters en we verhuizen binnen een paar maanden. Maar de sessies en de oefeningen voelen als mini-vakanties, je brengt tijd samen door als familie. In plaats van Netflix kijken of alleen een boek lezen, maak je verbinding met elkaar door mindfulness te oefenen. Als je gelukkig wilt zijn en je goed wil voelen als ouder, is het nodig om mindful van jezelf te zijn, en verbonden te blijven met je partner. Daarom willen we beiden blijven oefenen.”
– Claudio, vader van Fien (8 maanden) en Noor (2 jaar)

 

Startdatum volgt

 

Het pakket
 • Voor ouders en kindjes tot 18 maanden
 • Via het platform Zoom
 • Maximaal 6 ouders per groep
 • 8 Sessies van 2 uur + een terugkomsessie
 • Samen met je baby, behalve Sessie 1 en 5
 • Thuis dagelijks 15 – 30 minuten oefenen
 • Persoonlijk voorgesprek van 30 minuten
 • Inclusief het boek Mindful met je Baby
 • Meditatiekussen en werkmaterialen
 • 30 Minuten coach call als nazorg
500 euro of gratis*
2e ouder: 200 euro of gratis*

*Bij deelname aan het onderzoek.
Prijs zonder deelname:
625 euro voor 1 ouder, 325 voor 2e ouder.

Ja, wij doen mee

* Bij gratis deelname draag ik samen met de Mind More Foundation de kosten. Je betaalt dan nog maximaal 65 euro voor werkmaterialen. Is de prijs van de training of werkmaterialen een belemmering voor je? Neem contact op en we kijken samen wat er mogelijk is.

Alles over de inhoud

Waarom mindfulness?

Mindfulness is simpelweg aanwezig zijn in het hier-en-nu. Met mindfulness geef je vriendelijke en open aandacht aan je ervaring van dit moment. Hierdoor kun je bijvoorbeeld opmerken of je doorschiet in de automatische piloot, maar ook volop genieten van contact met je kindje.

Lees meer

 

De 8-weekse training doen

Hier-en-nu aanwezig zijn klinkt misschien simpel, maar makkelijk is het zeker niet. Mindfulness is een vaardigheid die langzaam opbouwt. Mindful met je baby is een praktische training, en speciaal ontwikkeld voor het hectische leven met een baby of dreumes. Door acht weken lang te oefenen krijg je een stevige basis waar je de rest van je leven plezier van hebt.

Lees meer

 

De sessies

Tijdens de training zien we elkaar elke week bij de sessies. De sessies duren 2 uur en worden begeleid door 2 trainers. In de training leer je oefeningen die je samen met je baby kunt doen. Daarom doe je de meeste sessies samen met je kindje.

Lees meer

 

Online training

De online groepssessies vindt plaats via Zoom. Er zitten een paar voordelen aan de online groepstraining ten opzichte van een fysieke training, en er zijn een paar aandachtspunten.

Lees meer
Voor wie is de training?

Mindful met je baby is voor ouders of verzorgers en hun babies of dreumes (tot 18 maanden oud). De training is geschikt voor iedereen die de babytijd bewust wil beleven. Maar er kunnen wel extra redenen zijn om de training te doen, zowel bij jezelf als bij je kindje.

Lees meer

 

 

“Ok, ik wil beginnen”

Als je deel wilt nemen kun je jullie vrijblijvend aanmelden. Ik zal dan per telefoon contact op je nemen en samen met jou een voorgesprek inplannen van 30 – 45 minuten. Daarna hoef je pas te beslissen of je echt mee wilt doen. Na betaling heb je definitief een plekje voor jullie gereserveerd. Heb je hier vragen over? Neem dan contact op.

Schrijf ons meteen in

 

Gratis of met korting de training doen?

Mindful met je Baby en Mindful met je Peuter zijn wetenschappelijk onderbouwd. Ze zijn ontwikkeld door dr. Eva Potharst van UvA minds en worden vanaf het begin onderzocht. Ook nu loopt er een onderzoek waar jij aan mee kunt doen. In ruil krijg je korting, of kun je gratis de training volgen. Bij gratis deelname betaal je maximaal 65 euro voor de werkmaterialen. Lees meer over hoe dat werkt.

 

Team

Loes Glandorff

Gecertificeerd mindfulnesstrainer voor MBSR/MBCT, Mindful met je Baby en Mindful met je Peuter. Hoofdtrainer en contactpersoon.

Het pakket nog een keer
 • Voor ouders en babies tot 18 maanden
 • Via het platform Zoom
 • Maximaal 6 ouders per groep
 • 8 Sessies van 2 uur + een terugkomsessie
 • Samen met je baby, behalve Sessie 1 en 5
 • Thuis dagelijks 15 – 30 minuten oefenen
 • Persoonlijk voorgesprek van 30 minuten
 • Inclusief het boek Mindful met je Baby
 • Meditatiekussen en werkmaterialen
 • 30 Minuten coach call als nazorg
500 euro of gratis*
2e ouder: 200 euro of gratis*

*Bij deelname aan het onderzoek.
Prijs zonder deelname:
625 euro voor 1 ouder, 325 voor 2e ouder.

Ja, wij doen mee

Ervaringen van ouders

Deelnemers geven deze training gemiddeld een 9-
100% raadt de training aan

“Deze training gaf mij zo’n mooi inzicht dat ik de rest van mijn leven hoop te kunnen toepassen bij mezelf en bij mijn dochter. Het is erg waardevol voor de gemoedstoestand van ons beide. Ik denk echt dat we beide erg zijn gegroeid.”
– Janne, moeder van Nora (5 maanden)

***

“Het is een investering, die je ook wat oplevert. Ondanks dat ik al bekend was met mindfulness, heb ik echt veel geleerd om praktisch toe te passen – en pas ik het nu ook toe in de dagelijkse praktijk. Niet om iets op te lossen, maar om meer verbondenheid te ervaren met wat er is, en dan beter bij mezelf te kunnen blijven om keuzes te maken iets wel of niet te doen, in plaats van op de automatische piloot maar te overleven van moment tot moment. Ik ben erg blij dat ik de training heb gevolgd toen mijn kindje nog heel klein was en voel me nu veel meer verbonden met haar.”
– Nicolien, moeder van Eva (5-13 weken)

***

“Loes heeft ons in een workshop geholpen om zonder ‘er iets van te vinden’ in het hier-en-nu te zijn en door oefeningen rust in ons lijf te ervaren. Dit is op zichzelf al enorm fijn, maar om dit samen met mijn zoontje te kunnen doen, is top! We konden gelijk samen aan de slag. Het was heel leerzaam en bedankt voor de handvatten.”
– Nazife, moeder van Ahed (9 maanden)