Online groep Mindful met je peuter

ontspannen opvoeden en genieten van elkaar

START: Vrijdag 7 januari 2022
PRIJS: 550 euro of gratis*

Prachtig hoe je kindje groeit, steeds meer zelf kan en de wereld ontdekt. Maar dan zijn er driftbuien, terugvallen met slapen of moeite met zindelijk worden. Vooral als je er even geen energie voor hebt, kun je voelen dat je geleefd wordt.

Je weet dat het er allemaal bij hoort, maar toch is het frustrerend. Als opvoeden stressvol is en je overleeft op de automatische piloot, dan raak je uit balans en mis je ook de mooie momenten met je kindje.

Maar het kan ook anders. Mindful met je peuter helpt je om gezond en ontspannen met de ups en downs van het leven om te gaan. Je ontwikkelt de vaardigheden om beter voor jezelf en je kindje te zorgen, zodat er ruimte ontstaat om van elkaar te genieten.

Ieder gezin, iedere ouder en ieder kind is uniek. Mindful met je peuter vertrouwt erop dat jij het best weet wat bij jullie past, en helpt je om je eigen wijsheid aan te spreken. Doordat je leert om uit de automatische piloot te stappen, kun je steeds vaker passend reageren op situaties. Zo komt er meer rust in huis en ontstaat er ruimte voor iedereen in het gezin.

Ontspannen ouders helpen kinderen ontspannen. Ontspannen kinderen komen tot bloei.

Mindful met je Peuter is een 9-weekse training voor drukbezette ouders. Je leert opvoeden met aandacht en ruimte maken voor jezelf. Ook geeft de training je een stevige basis in mindfulness en mindful parenting.

Stap voor stap leer je afstemmen op de behoeftes van je kindje, en tegelijkertijd beter zicht te krijgen op wat je zelf nodig hebt. Je leert om gezond om te gaan met opvoedstress en kalm en liefdevol grenzen te stellen. Zo kun je jouw peuter ondersteunen in zijn of haar ontwikkeling en meer genieten van je gezinsleven.

Het programma is bewezen effectief en stimuleert de ouder-kindrelatie.

Wat je leert in Mindful met je peuter:

 • mediteren
 • mindfulness toepassen in je dagelijks leven
 • gezond omgaan met (opvoed)stress
 • aansluiten bij de behoeftes van je peuter
 • ruimte maken voor jezelf
* Gratis of met korting bij deelname aan het onderzoek van de UvA! Lees meer over hoe dat werkt.

Waarom mindfulness?

Mindfulness helpt je om de dingen zien zoals ze zijn, en het te accepteren zoals het is. Daardoor word je geest niet troebel door verzet en ontdek je nieuwe mogelijkheden om met situaties om te gaan.

Lees meer

“Ik zou dit aan elk gezin aanraden. Als je gelukkig wilt zijn en je goed wil voelen als ouder, is het nodig om mindful van jezelf te zijn, en verbonden te blijven met je partner. Daarom willen we beiden blijven oefenen.”
– Claudio, vader van Fien (8 maanden) en Noor (2 jaar)

De inhoud van de training

Mindfulness is een vaardigheid die langzaam opbouwt. Hier-en-nu aanwezig zijn klinkt misschien simpel, maar makkelijk is het vaak niet. Mindful met je peuter is daarom een praktische training, en speciaal ontwikkeld voor het hectische leven met een peuter. Door negen weken lang te oefenen krijg je een stevige basis waar je de rest van je leven plezier van hebt.

Lees meer
De sessies

Tijdens de training zien we elkaar elke week bij de sessies. De sessies duren 2 uur en worden begeleidt door 2 trainers. In de training leer je oefeningen die je samen met je peuter kunt doen. Daarom komt in de tweede helft je kindje mee naar de sessies.

Lees meer
De online groepstraining

De online training vindt plaats via Zoom. In de tweede helft van de training zijn de sessies in tweeën geknipt: een uur mèt en een uur zonder kindje. Zo heb je ruimte voor je eigen proces, en kunnen de kindjes met volle aandacht meedoen.

Lees meer
Voor wie is de training?

Mindful met je peuter is voor ouders of verzorgers èn hun kindje(s) tussen de 18 maanden en 4 jaar oud. De training is geschikt voor iedereen die de peutertijd bewust wil beleven. Maar er kunnen wel extra redenen zijn om de training te doen, zowel bij jezelf als bij je kindje.

Lees meer

“Ok, ik wil beginnen”

Als je deel wilt nemen kun je jullie vrijblijvend aanmelden. Ik zal dan per telefoon contact opnemen en samen met jou een voorgesprek inplannen van 30 – 45 minuten. Daarna hoef je pas te beslissen of je echt mee wilt doen. Na betaling heb je definitief een plekje voor jullie gereserveerd. Heb je hier vragen over? Neem dan contact op.


Doe mee met het onderzoek!

Mindful met je peuter en Mindful met je baby zijn ontwikkeld door dr. Eva Potharst van UvA Minds en worden vanaf het begin onderzocht. Ook nu loopt er een onderzoek waar jij aan mee kunt doen. In ruil krijg je 125 euro korting op de prijs, of kun je gratis de training volgen. Bij gratis deelname betaal je maximaal 65 euro voor de werkmaterialen.
Lees meer over hoe dat werkt.

Start: vrijdag 7 januari 2022

Sessies 1 t/m 4 zonder kindjes
vrijdag 7/1, 14/1, 21/1, 28/1 van 9:00 – 11:00

Sessies 5 t/m 8 GESPLITST:
vrijdag 4/2, 11/2, 18/2, 25/2
Uur met kindjes van 9:00 – 10:00
Uur zonder kindjes van 10:15 – 11:15

Sessie 9 zonder kindjes
vrijdag 4/3 van 9:00 – 11:00

Terugkomsessie zonder kindjes
midden juni, datum in overleg


De online groepstraining
 • Voor ouder(s) en peuters van 1,5 – 4 jaar
 • Online via het Zoom platform
 • Maximaal 6 ouders per groep
 • 9 sessies van 2 uur + terugkomsessie
 • Sessie 5 t/m 8 deels samen met je peuter
 • Thuis dagelijks 15 – 30 minuten oefenen
 • Persoonlijk voorgesprek van 30 minuten
 • Inclusief het boek Mindful met je peuter
 • Meditatiekussen en werkmaterialen
 • 30 Minuten nazorg per telefoon
550 euro of gratis*
2e ouder: 225 euro of gratis*

*Bij deelname aan het onderzoek.
Prijs zonder deelname: 675 euro voor 1 ouder, 325 euro voor 2e ouder.

Ja, wij doen mee

* Bij gratis deelname betaal je maximaal 65 euro voor werkmaterialen. Is de prijs van de training of werkmaterialen een belemmering voor je? Neem contact op en we kijken samen wat er mogelijk is.

De trainers:

Loes Glandorff

Gecertificeerd mindfulnesstrainer voor MBSR/MBCT, Mindful met je Baby en Mindful met je Peuter.
Hoofdtrainer en contactpersoon.
GZ-psycholoog, orthopedagoog, trainer mindful parenting en IMH-Specialist i.o.
Co-trainer.

Ervaringen van ouders

Deelnemers geven deze training gemiddeld een 9/10.

“Gun jezelf deze training, geef jezelf een kadootje.”
– Iris, moeder van Maan (2) en Zonne (5)

***

“Ik raad het elke ouder aan.
Ik was er zelf over verbaasd. Ik was eerst sceptisch, het leven is druk met werk, twee jonge dochters en we verhuizen binnen een paar maanden. Maar de sessies en de oefeningen voelen als mini-vakanties, je brengt tijd samen door als familie. In plaats van Netflix kijken of alleen een boek lezen, maak je verbinding met elkaar door mindfulness te oefenen.
Als je gelukkig wilt zijn en je goed wil voelen als ouder, is het nodig om mindful van jezelf te zijn, en verbonden te blijven met je partner. Daarom willen we beiden blijven oefenen.”
– Claudio, vader van Fien (8 maanden) en Noor (2 jaar)

***

“De belangrijkste skill die ik heb geleerd in de training is acceptatie. Acceptatie van wie ik ben als ouder, van hoe mijn kind is of doet en van de situatie. Ik geloof dat het in sessie 2 was dat we de spreuk Franciscus van Assisi bespraken. Ik begreep het toen wel maar ik denk dat ik hem nu aan het einde van de training ook ervaar. En dit geeft mij heel veel rust.”
– Augustien, moeder van Aya (15 maanden)

***

“Fijn om de training samen met mijn man te doen en over dingen te praten waar we anders waarschijnlijk niet snel op uit kwamen, zoals de cirkel van veiligheid.”
– Lianne, moeder van Ronja (2)

***

“Ik heb geleerd om tools zoals de ‘ouder-kind ademruimte’ te integreren in mijn dagelijks leven en dat is zeer behulpzaam in stressvolle situaties. Ik heb ook geleerd om bepaalde situaties beter te kunnen zien vanuit het perspectief van mijn kind, en als emoties hoog oplopen kan ik een pauze nemen voordat ik (te) snel beslissingen neem.
Ik herken nu patronen in mijn eigen automatische reacties en dat helpt me om er bewust mee om te gaan. Ik neem vaker de tijd om mijn kind rustig te observeren en dat geeft me rust en ruimte.

De training vraagt echt een investering qua tijd, zeker als je alle onderdelen wilt doen. Dit was vooraf goed uitgelegd, maar ik wil benadrukken hoe belangrijk het is om jezelf te vragen of je ruimte hebt voor zo’n commitment.

De sessies waren zowel informatief als plezierig! Elke sessie was vol relevante informatie en begeleiding. Meditaties met de trainer waren gewoon geweldig! De meeste sessies met mijn kind waren wel een uitdaging omdat hij erg actief was en grenzen opzocht.

Mindful met je peuter is een compleet programma. Ik heb erg genoten van alle verschillende aspecten van de training (de sessies thuis en in de trainer’s praktijk, het boek, de audio etc.) – en die kwamen aan het eind allemaal samen. ‘
– Marie, moeder van Jean (3)