Aanrader voor iedereen die tegen patronen aanloopt

Fabiƫnne merkte in de eerste weken bij Mindful Family al een verschil in het contact met haar zoontje. Nu, vier maanden later, vertelt ze over de kracht van het membership.

“Ik was al een tijdje op zoek naar een manier om meer in het hier-en-nu te zijn wanneer ik in contact was met mijn zoontje van destijds 2,5.

Ik wilde heel graag leren hoe ik zelf rustig kon reageren wanneer hij intense emoties ervoer en echt peutergedrag vertoonde. Want dat lukte me tot die tijd lang niet zo vaak als ik eigenlijk zou willen.

Al snel kwam ik uit bij mindfulness, maar het lastige vond ik dat ik daar eigenlijk al mee bekend was en dat dat me op dat moment onvoldoende hielp. Na wat googelen kwam ik uit op het aanbod van Loes.

Dat moest het zijn!

Wel mindfulness, maar dan echt het leren toepassen in (lastige) opvoedsituaties. Verspreid over de maand input krijgen en samen verbinden met andere ouders. Ik sloot al snel een membership af.

Loes voelde gelijk erg vertrouwd voor me.

Ze lijkt echt te snappen waarmee ik worstel en maakt de mindfulness heel praktisch toepasbaar. Ook vind ik het erg fijn dat ze, naast mindfulness, nog andere theoretische kaders erbij pakt en die omzet in praktische handvatten.

De twee onlinesessies per maand voelen als even een moment van rust en verdieping en daarnaast is voor mij het contact met andere ouders heel waardevol.

Want als (alleenstaande) ouder kun je je soms ook zo ontzettend alleen voelen op die lastige momenten. Ik maak dan ook regelmatig gebruik van de mogelijkheid om in de facebookgroep wat te delen, waarop ik altijd erg steunende reacties krijg.


Wat het me dan precies gebracht heeft tot nu toe?

Dat ik zelfcompassie en mindfulness beter in mijn dagelijks leven weet toe te passen en dan met name in contact met mijn heerlijke temperamentvolle zoontje. Het lukt me beter om op hem af te stemmen en door zijn emotie heen te ‘luisteren’ naar wat zijn behoeften zijn. Het verbindend communiceren maakt ook dat ik makkelijker grenzen aangeef en dit helderder kan verwoorden.

Ik ben weer vaker de kalme kapitein op het schip en kan milder zijn naar mezelf als ik het even niet doe zoals ik eigenlijk zou willen.

Daar ben ik echt ontzettend blij mee en dat maakt dat ik dan ook iedereen die tegen patronen aanloopt in de opvoeding van je eigen kind, maar misschien ook wel in die van je stiefkind, zou aanraden om je bij mindful family te voegen.”

Dankjewel Fabiƫnne, voor je openhartige testimonial!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.