Co-trainer Monica stelt zich voor

Geweldig! De co-trainer voor de komende trainingen is ervaren psycholoog Monica Boer. Samen kunnen we je de best mogelijke begeleiding geven. En hier stelt ze zich voor:

“Hallo! Mijn naam is Monica Boer en mijn beroep is kinder- en jeugdpsycholoog. In de afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd op het gebied van hechting en lichaamsgeoriënteerde systeemtherapie.

Even terug in de tijd: in mijn puberteit paste ik graag op jonge kinderen in de straat waar ik woonde. Het leukst vond ik het als zij nog wakker waren, dan deden we samen leuke spelletjes. Ik kreeg toen ook mijn eerste vakantiebaantje in een kinderdagverblijf, waar ik genoot van het spelen met baby’s en peuters.
Als twintigjarige en de jaren daarna voelde ik me als een vis in het water als groepsbegeleidster van vakantie kinderkampen. Ik zei tegen iedereen die het wilde horen, dat ik verslaafd was geworden aan de vrijheid, het plezier en het samenzijn met kinderen. De keuze voor een studie kinder- en jeugdpsychologie kwam dan ook voor niemand onverwacht.

In mijn werk met kinderen en jongeren ben ik nog steeds die vis in het water, het water waarin oplossingen worden gevonden voor de moeilijkheden die worden ervaren. Samen met ouders/verzorgers en anderen die voor hen belangrijk zijn.

Ik zeg vaak bij een kennismaking dat ik geen standaard kinder- en jeugdpsycholoog ben. Naast praten, ben ik graag creatief en lichaamsgericht bezig. Ik werk ook met opstellingen, individueel of in gezinsverband. Humor is onmisbaar. Het lucht op, geeft ruimte, verbindt en relativeert.

Samenwerken met Loes geeft mij de kans om aan te sluiten bij waar ouders en hun jonge kinderen op dat ene moment in hun leven zijn. Ik krijg veel positieve energie van samen ontdekken waar groei mogelijk is, in een fijne en veilige sfeer waarin ook ruimte is voor het ervaren van plezier. Ik voel me trots om bij te mogen dragen aan het versterken van de band tussen ouders en hun jonge kindje(s).

Mijn rol binnen de training is een begeleidende, steunende rol. Ik heb aandacht voor het contact tussen de ouder en het kindje. Zo merk ik het gedrag van het kindje en de reactie van zijn of haar ouder daarop. Ik observeer ook hoe er met stress wordt omgegaan. Op moeilijke momenten kan ik bijvoorbeeld naast de moeder of vader gaan zitten om steun te geven, of om even te overleggen. Tenslotte zorg ik ervoor dat de veiligheid van de kindjes tijdens de meditaties, waarbij de ouders hun ogen gesloten hebben, gewaarborgd wordt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.